korjornal_saknas

Publikt företag får skattesmäll för missad körjournal för sin Porsche

Ett publikt bemanningsföretag i Stockholm med dess företagsledare har åkt på en skattesmäll på över 1 miljon kronor för att ha saknat körjournal för företagets Porsche Carrera Cab samt köpt in en rad motorcycklar, fyrhjulingar, vespor och lätta lastbilar och diverse privata inköp. Företagsledaren påstod att Porsche’n används som reklambil och nycklarna varit inlåsta på företaget.

Företagsledaren beskattas även för en rad privat inköp så som sängar, fyrverkier, musikutrustning, AIK-souvernier, GoPro kameror. Totalt uppgår skattesmällen på över 1 miljon kronor.

Företaget överklagande till förvaltningsrätten som avslog överklgandet.

Förvaltningsrätten Stockholm, 2015-10-22 mål 25613-14, 25621-14, 25624-14

Ni har inte på något sätt visat att bilen varit en reklambil. Det ät inte helt enkelt att föreställa sig på vilket sätt ni skulle marknadsföra era tjänster med aktuella bilen. Ni har inte heller genom exempelvis körjournaler eller annat visat att bilen inte använts för privat bruk. Företagsledare eller den han givit tillåtelse har alltså kunnat disponera bilen. Den aktuella bilmodellen måste allmänt betraktas som olämplig föt annat än privat användning, men mycket lämplig föt sistnämnda ändamål. Er företagsledare förefaller ha ett inte obetydligt privat intresse av fordon. Sammantaget framstår det som mycket sannolikt att bilen har köpts in för er företagsledares skull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *